Колонката на Румен Петков

Доктор по философия, главен редактор на Поглед.инфо

Още от автора

» Нинова щеше ли да изхвърли Корбин и Сандърс от БСП!?

» Ще затъне ли БСП в политически инфантилизъм!?

» 22 години "Класик ФМ" радио - Честитит празник, Приятели!

» Реваншът на търгашите в БСП

» Митов си представя, че е външен министър на шимпанзета

» Какво крие правителството с отлагане кандидатурата на България за член на СС на ООН за 2038 г.!?

» Прага – ПЕС: Пътят на левицата в политическия полумрак на разлюления свят

» Градският корабокрушенец се завърна...

» "Кюстендилско-учиндолската правна школа" или за политическата коректност на Мая Манолова

» ГЕРБ се хвалят с десет победи, но едно поражение ги бутна в канавката

» С генерал Радев левицата има своя шанс! Но БСП няма право на повече грешки!

» Легендарният Анжел Вагенщайн днес навършва 94 години

» Към Нинова и Радев: Коалиция на БСП с ГЕРБ ще доведе до летален изход за левицата!

» Цецка е физически образ на скуката! Елементарност, получила пост!

» Днес* Бойко Маринков навършва 65! Честит юбилей, Приятелю!

» Нова левица, създадена от стари мошеници, ще прилича на чудовище!

» БСП никога не е минавала през такова безчестие, както днес!!!

» Корнелия Нинова задълбочава смъртоносната си серия от политически грешки

» Нескритите и скритите раздори в БСП

» БСП никога преди не е излеждала толкова безпомощна, нелепа и брутално неадекватна!

Нинова щеше ли да изхвърли Корбин и Сандърс от БСП!?

 /Поглед.инфо/ Липсата на качествен идеологически дебат в левицата или по-скоро насилственото спиране на идейните дискусии след избирането на нов лидер миналата година, когато бе обявено триумфално, че БСП е модернизирана, фризирана и автентично лява, води до тежка политическа деградация.

Ще затъне ли БСП в политически инфантилизъм!?

/Поглед.инфо/ След Нова година, в епохата на предизвестения Снежен апокалипсис от Бойко Борисов и новинарските трепети за отразяване на тоталната битка срещу метеорологията, по много стени на социалисти във Фейсбук забелязах да се качва едно интервю на Корнелия Нинова пред списание "А-спекто".

22 години "Класик ФМ" радио - Честитит празник, Приятели!

/Поглед.инфо/ Човек не може да не се изпълни с оптимизъм и с очарователна надежда за бъдещето, въпреки буреносните времена, когато има приятното задължение да честити 22 годишен юбилей на радио, което се е посветило на мисията да кара поколение след поколение да преоткриват класическата музика.

Реваншът на търгашите в БСП

 /Поглед.инфо/ След пленума на 17 декември вече е ясно едно - БСП има своя нов идеален герой. Това не е трудещият се човек, не са ударените от прехода хора, не са тези, които изнемогват, а Бакалина! Бакалина, който дава на вересия! Това е идеалният социалист! Перфектният кандидат-депутат! Автентичният партиец! Новият фетиш на Кирил Добрев, самоназначил се като идеолог на партията!!!

Митов си представя, че е външен министър на шимпанзета

 /Поглед.инфо/ Още в края на миналата седмица "Поглед.инфо" беше един от първите сайтове, които алармираха за едно чудовищно посегателство върху българските национални интереси. По предложение на злокобния министър Даниел Митов в края на ноември, кабинетът потайно гласува отлагане на идеята България да кандидатства за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН за 2038 година.

Какво крие правителството с отлагане кандидатурата на България за член на СС на ООН за 2038 г.!?

/Поглед.инфо/ Една новина в края на ноември е минала покрай очите ми и не съм я забелязал. Но тези дни, докато се ровех в стенограмите на Министерския съвет, попаднах на изключително интересен факт. На свое заседание от 23 ноември тази година кабинетът отменя решение от 18 декември 2003 година. Онова, старото решение дава съгласие за издигане на кандидатурата на Република България за непостоянен член на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации за периода 2018-2019 г. България отлага това свое действие чак за периода 2038-2039 година.

Прага – ПЕС: Пътят на левицата в политическия полумрак на разлюления свят

/Поглед.инфо/ Заседанието на Съвета на ПЕС в Прага може да не бъде запомнено с нищо, но може да остане и в историята. Тепърва ни предстои да видим дали левите партии от ЕС са запазили способността да усещат процесите и да реагират спрямо тях, а не да бъдат разлюлявани от една и съща буря всеки път, когато светът настръхне и започне да ръмжи.

Градският корабокрушенец се завърна...

 /Поглед.инфо/ Този път няма да ви оттегчавам с политически текст. Всички, които очакват нещо скандално и пикантно, могат да си потърсят друго занимание. Настроен съм философски и ще ви занимая с няколко озарения, които ми хрумнаха тези дни.

"Кюстендилско-учиндолската правна школа" или за политическата коректност на Мая Манолова

 /Поглед.инфо/ Само преди месец Мая Манолова лично ми се кле, че е партиен човек и никога не би могла да бъде друга. Разговорът беше трогателен. Едва ли някога ще го забравя. Опита се да ме убеди, че тя е трябвало да стане кандидат за президент на БСП, защото била "истински партиец".

ГЕРБ се хвалят с десет победи, но едно поражение ги бутна в канавката

/Поглед.инфо/ Няма да е пресилено да кажа, че победата на ген. Радев на президентските избори имаше ефекта на земетръс върху корупционерското управление на държавата. Вижте - минали са само няколко дни след смазващия резултат на втория тур, а вече живеем в различна държава.
Още статии от автора: