Колонката на Александър Симов

Александър Симов е журналист от вестник "ДУМА". Свободен блогър, уличен проповедник и интелектуален екстремист. Интересува се от политика, блондинки и други магически явления

Още от автора

» "Кучите синове" на "Америка за България" и новата им визия

» Команданте на виртуалната островна република на свободата, честит рожден ден!

» Как се раждат партиите-зомбита

» Десницата на коафьорите с либерална нагласа

» Наркоманите на студената война

» Киберпънк фентъзито на американското разузнаване

» Махмурлук и разрушения - тъжният призрак на 10 януари

» Годишнината, която никой не поиска да отпразнува

» Докладът на американците за руските хакери - пълен триумф на постистината

» Св. Христо Иванов и лустрацията

» Какво ни чака през 2017 година?

» Барак Обама е едно от най-големите ми политически разочарования

» „Да, България” - десните клонинги на Георги Първанов

» Социоложката-протестърка и изнасилването на конституцията

» Саботажът на Плевнелиев

» Кабинет на страха и отчаянието

» Геополитическото доносничество на Даниел Митов

» Борисов - мажоритарчик номер 1 на отечеството

» Банално е, но Хитрино е метафора на разпадащата се България

» Свещената истина на Даниел Митов

"Кучите синове" на "Америка за България" и новата им визия

 /Поглед.инфо/ В МОЛ "Парадайз", очевидно новата обетована консуматорска земя на колективното българско грантаджийско общество, тези дни се проведе култово събитие. Фондация "Америка за България" реши да надуе помпозно фанфари и да даде знак, че геополитическите турбуленции не са я заличили от българските земи.

Команданте на виртуалната островна република на свободата, честит рожден ден!

/Поглед.инфо/ Господарю на лявата журналистика! Команданте на виртуалната островна република на свободата, честит рожден ден!

Как се раждат партиите-зомбита

/Поглед.инфо/ Неделните телевизионни зрители обикновено са абсолютно беззащитни срещу медийните чудовища, които са решили да ги атакуват в почивните дни от малкия екран. Този интелектуален терор остава практически ненаказан и един ден неговите автори със сигурност ще се пържат в най-нагорещените казани на ада. Но до мига на разплатата е добре да проследим какво ни каза един от най-честите наемни убийци на мозъчки клетки Петър Москов в своето последно телевизионно турне като министър на здравеопазването в оставка.

Десницата на коафьорите с либерална нагласа

/Поглед.инфо/ Ако тези дни човек отвори произволно издание на "Америка за България", някои от излъсканите кресливолиберални сайтове у нас, ще разбере, че култовият дух на "Работническо дело" от 1955 година никъде не си е тръгвал. Той е още тук, той е сред нас и десетките брутално сладникави репортажи от учредяването на партия "Да, България" го доказват. Между другото народът, както винаги, е на висота. Още преди формацията да бъде официално създадена, името на партията бе трансформирано в "Дай, България", а пък понеже бе учредена в столичен мол, хората веднага започнаха да я наричат партия "МОЛец".

Наркоманите на студената война

 /Поглед.инфо/ Едно изречение, което звучи като насилствена лоботомия без упойка, трябва завинаги да остане в историческите хроники на българската държава. "Путин не се стреми да направи Америка велика, а като съюзници ние правим точно това", са написали редица пенсионирани източноевропейски политици в открито писмо до Доналд Тръмп. Подпис под това налудничаво послание е поставил и Росен Плевнелиев, който на практика доказва, че никога не е късно да удариш политическото дъно и да продължиш да копаеш надолу.

Киберпънк фентъзито на американското разузнаване

/Поглед.инфо/ Новият доклад на американците за руската намеса е гениално киберпънк фентъзи с елементи на лирична лудост и дигитален сюрреализъм. Няма как по друг начин да сe квалифицира текст, който е напълно изчистен откъм доказателства, но е брутално публицистичен там, където трябва да запълва логически бездни с много приказки и патос. Голямата ирония е в това, че ни обещаха неопровержими доказателства, а получаваме продукт, където повечето изречения започват с фразата: "Убедени сме, че...".

Махмурлук и разрушения - тъжният призрак на 10 януари

 /Поглед.инфо/ На 10 януари 1997 година групичка озверели протестиращи (това бяха протопротестърите) нахлуха в българския парламент. Прозорците на историческата сграда бяха изпочупени, а лумпените, нахлули вътре, обръщаха бюра, чупеха столове и си фантазираха, че цялото им хулиганство е върховно проявление на демокрацията. Кадрите и снимките от онова време са запечатали атмосферата - върховно озлобление, дива истерия и фанатична омраза.

Годишнината, която никой не поиска да отпразнува

/Поглед.инфо/ От изборната катастрофа на ГЕРБ техните придворни журналисти, анализатори, фейсбук-шамани и орки отчаяно се опитват да ни убедят в небесните качества на Бойко Борисов. Той се бил раздавал в името на хората и народа. Ето, казват дежурните подмазвачи, не е имало място на инцидент, където премиерът в оставка да не е отлетял с трета космическа, за да се снима как се здрависва с хората и да тренира да гледа загрижено, а понякога дори и с умиление.

Докладът на американците за руските хакери - пълен триумф на постистината

 /Поглед.инфо/ Няколко седмици след победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, от американското разузнаване обявиха, че всъщност има данни за намеса на руснаците в тях. Никой не прие това твърдение на сериозно, защото от хиляда километра разстояние е видно, че американският политически елит е така сериозно разделен, че измислицата, лъжата и инсинуацията се превърнаха в основни оръжия на противопоставянето там.

Св. Христо Иванов и лустрацията

/Поглед.инфо/ Малко преди Нова година новоназначеният лидер на поредния десен проект, носещ палавото име "Да, България", Христо Иванов изплува в някаква телевизия, за да обяви, че има грандиозната идея за "лустрация от второ поколение".
Още статии от автора: