Колонката на Калина Андролова

Асиметрично

/Поглед.инфо/ Успешен човек е този, който може да изгради основи с камъните, които другите са хвърлили по него. Това разбиране е изключително характерно за най-добрите хора от службите, обучавани да имат търпение, да оглеждат внимателно нещата и да нанасят удара, когато са подготвени. Тези хора никога не забравят. Те се снишават, изчакват, събират ресурс и когато е най-неочаквано за техния враг, го улучват в коляното. За да го боли по-дълго време.

Слаб национален имунитет

/Поглед.инфо/ Големият скандал с Лютви Местан отшумя за няколко дни, но освети и постави сериозна диагноза. България няма достатъчно сили да реагира при опасност от нарушаване на националния й суверенитет. Политическото ръководство на страната е практически безпомощно.

Едно чудовище в джоба

/Поглед.инфо/ „На Турция ще й се наложи да измени реда на своите приоритети. Първо, ще трябва да разбере, че главният й враг е ДАЕШ, а не кюрдите. Не бива да забравяме, че Анкара вижда в ДАЕШ инструмент за борба с кюрдите. Инструмент, чрез който може да се разбие кюрдската мечта за независим Кюрдистан, което е основният кошмар на Турция”, пише израелският вестник Israel Hayom. Въпреки, че войната срещу Асад започна заради подялба на тръбопроводните пътища към Европа, минаващи през Сирия, в един момент Турция от допустим поддръжник на опозицията срещу Асад се превърна в недопустим съучастник на „Ислямска държава” (ДАЕШ).

Нищожества родни! Спрете се!

/Поглед.инфо/ „Смачкайте гадината!” – този афоризъм на Волтер е призив срещу католическата църква, която той определя като извор на социалните злини и като враг на разума. Разбира се, нито Гого Лозанов е Волтер, нито „Деконструкция” е църква. Тази фраза е само пример за несъвпаденията на възгледите в едно общество. Историческото време не унищожи нито смисъла и значението на Волтер, нито огромното влияние на католическата църква. Наложи им се да преживеят живота си заедно.

Политика на контролирано напрежение

/Поглед.инфо/ На пресконференцията, която Путин даде преди няколко дни, се откроиха два много важни детайла. Първият е свързан с това, че Путин освети, че е имало договорка за сътрудничество с Турция по много чувствителен за турската държава въпрос, по който международното право към момента не дава удобно решение за Турция.

Борисов, защо им повярва???

/Поглед.инфо/ Още когато ГЕРБ прегърна насилствено нищожната демодирана злобна десница, за да сътвори „кабинет на стабилността”, беше ясно, че това правителство скоро ще се разклати. Най-вече защото реформаторите няма да издържат да не се ОТРЕКАТ от Борисов и да го залеят публично със своето презрение.

А кой ще позвъни на ИДИЛ?

/Поглед.инфо/ Турция удари самолет, участващ в мисия срещу терора, уби безцеремонно, грубо, брутално единия пилот, разстреля го във въздуха, другия се спаси по чудо. Турция направи това подигравателно и дръзко, и то при положение, че не беше застрашена в никакъв случай от руския самолет. Вместо порицание обаче, Турция получи награда: 3 милиарда евро, обещание за безвизов режим и ускоряване на приема на турската държава в ЕС.

Ердоган си отива, за да дойде Давутоглу

/Поглед.инфо/ Световната общественост стана свидетел на това как САЩ изключително комбинативно въвлякоха Ердоган в собственото му самоотстраняване от власт. И ако цветната революция срещу него, съпортвана от Фетхуллах Гюлен, не успя, то инцидентът с руския свален самолет постави началото на края на Реджеп Ердоган. Военните експерти в Русия открито твърдят в медиите, че освен турците, в атаката срещу руския Су-24 са участвали още САЩ и Саудитска Арабия. И че свалянето на руската машина е предварително планирано.

Без гръбнак, но и без ум

/Поглед.инфо/ Както казва Хоумър Симпсън от анимационния сериал “Семейство Симпсън”: „Лиса, много е лесно да бъдеш президент, главното е да покажеш на армията накъде да стреля”. Да не говорим, че колата на Хоумър е направена от „рециклирани съветски танкове”. В този смисъл президентът на България Росен Плевнелиев сюжетно много точно отговаря на анимационната представа за президент на една държава. Той непрекъснато обяснява не само на българската армия (която не съществува), но и на съвкупната армия на НАТО (нещо като кабинетна формация) накъде трябва да стрелят.

За дебилните пърформънси на солидарност. И за някои други детайли

/Поглед.инфо/ Ужасяващо е това да се опитваш да трансформираш гнева на хората от смъртта, терора, лъжата и сбърканите политики в дебилни пърформънси на солидарност. Париж вече веднъж преживя смъртта като пърформънс…Je suis Charlie.
Още статии от автора:

Времето в момента

София

Променлива Облачност
Температура в момента: 8°C
Усеща се като: 6°C
Вятър: 11 км/ч от East

Варна

Ясно
Температура в момента: 7.5°C
Усеща се като: 8°C
Вятър: 1.6 км/ч от Северен
София | Варна | Пловдив | Бургас | Велико Търново | Каварна | Кърджали | Ловеч | в. Мусала | Плевен | Разград | Русе | Сливен | Видин | Враца | Сандански | Кюстендил | Витоша