Колонката на Калина Андролова

А резолюция за пълния абсурд, в който се е превърнал ЕС?

/Поглед.инфо/ ЕС продължава да се движи с уверени крачки към своя неминуем край! Европарламентът одобри резолюция за борба с пропагандата на трети страни, включително Русия. Казано в прав текст – основната цел е Русия.

Ген. Румен Радев: България трябва да се освободи от сателитния синдром

/Поглед.инфо/ Интервю на Калина Андролова с ген. Румен Радев, кандидат-президент на Република България

Войната с терористите е престъпление

/Поглед.инфо/ Че американците са попаднали в напълно задънена улица по казуса „Сирия”, е абсолютно ясно. САЩ нямат верен ход. Излизането им от играта ще означава пълно сриване на значението им в глобалните политически решения оттук нататък. Оставането им на терена ги затлачва още повече в тоталното смъртоносно блато, което те сами изобретиха под лозунга за сваляне на Асад. Да не говорим за измислиците и елементарните лъжи, с които Държавният департамент борави в международните отношения! Те започнаха да стават толкова гротескно прозрачни, че на големите западни нации (при това дългогодишни американски съюзници) като Германия, Франция и Великобритания направо им става вече неудобно да ги тиражират и покриват, тъй като всички знаят истината. Светът е изправен пред особена точка на трансформация. Още съвсем малко и нищо вече няма да бъде същото.

Изместване на вината

/Поглед.инфо/ „Комисията по досиетата освети неизвестни до момента сътрудници на тоталитарните комунистически служби в Българската национална телевизия. Обявени са имената на общо 32 лица, заемали следните ръководни длъжности в БНТ от 10 ноември 1989 г. насам...”

БСП е диагноза

/Поглед.инфо/ Както напоследък стана обичайно да се констатира – БСП е в колапс. Враговете на Михаил Миков се съюзиха, за да го катурнат от поста председател. Но моментално след това започна „междусъюзническата война” и всички, които застанаха зад Корнелия Нинова срещу Миков, сега се сражават помежду си, плетат коварни интриги, точат ножовете си, които планират да забият в гърба на Корнелия, а партията е затънала в организационен хаос и пълна стратегическа слепота.

На война с Русия по бели гащи

/Поглед.инфо/ „Именно сега и именно в Украйна трябва да се инвестира!” – заяви Петро Порошенко, обръщайки се към евентуалните чуждестранни инвеститори. След което допълни, че всичко в Украйна „ще бъде добре” („Все у нас будет хорошо” ). Порошенко счита, че инвеститорите от Германия и Франция подкрепят независимостта на украинската държава от Русия и по тази причина ще помогнат на икономиката на страната. Подобни илюзии може да има само един доста скромен в интелектуално отношение властник. Порошенко явно не е разбрал, че в политиката няма емоции, има само интереси. А единственият интерес на САЩ спрямо Украйна е територията й да бъде непрестанна гореща точка на границата на Русия. Никой няма намерение да превръща Украйна, която половината е проруска, във витрина на европейския стандарт на живот. Никога стратегията на САЩ не е била в тази посока. Напротив, откъсването на Украйна от руската плът има за цел съвсем конкретно хаотизиране и натрупване на напрежение. Именно това се и случва.

Пробуждане

/Поглед.инфо/ За кратко след 1991 година триумфът на Америка изглеждаше вечен. На хоризонта не се забелязваше нито един възможен съперник. Само че в рамките на четвърт век претенциите на САЩ за системно превъзходство над света се разбиха в обективната реалност.

Задачата за анти-Русия

/Поглед.инфо/ Холандците се оказаха най-смели да изкажат несъгласието си за асоциирането на Украйна към ЕС. Но изведнъж референдумът, в който 61,1% казаха НЕ, се оказа неудобен за европейската върхушка, която има спуснати задачи за решаване – една от тях е Украйна, независимо че е корумпирана и изтърбушена, да бъде привлечена като партньор.

ЕС започна да тупка топката за Украйна

/Поглед.инфо/ Референдумът на холандците в никакъв случай не беше изтървана работа. Той е символичен знак за намеренията на ЕС да отлага асоциирането на Украйна. Въпреки че на пръв поглед предизвика паника в Брюксел, референдумът всъщност подготвя украинците за промяната в намеренията на ЕС. Към това насочва и "успокоителното” изявление на Павел Климкин, министър на външните работи на Украйна.

По-скоро е необходим преврат

/Поглед.инфо/ В четвъртък, 23 юни 2016 г., във Великобритания ще се проведе референдум да остане ли страната в ЕС. Това наложи на специална среща в Брюксел да се договорят отново някои точки съобразно Великобритания.
Още статии от автора: