Колонката на Калина Андролова

Фарс или никога вече слепота

/Поглед.инфо/ Човек най-после трябва да престане да троши нерви, че България е играчка в ръцете на големите сили и никога не е била истински независима, самостойностна държава. Вероятно заради петвековното робство ние българите перфектно сме се научили да си оцеляваме хитро, без въобще да се съобразяваме с властта и всъщност каква е властта изобщо не ни интересува особено. Дали властта, която реално ни управлява, е в Цариград, в Москва или във Вашингтон, за нас няма значение.

Няма измъкване от ЕС

/Поглед.инфо/ Евробюрокрацията оказа силен натиск върху Ципрас да не си позволява провеждането на референдум. Жан-Клод Юнкер дори определи референдума като „предателство”. Странно е защо най-демократичните европейски страни, събрани в ЕС, през неговото ръководство отхвърлят референдума като възможно най-демократичната директна форма на допитване.

Подготовка за война

/Поглед.инфо/ Тази седмица Центърът за стратегически и международни изследвания, една влиятелна вашингтонска аналитична структура,публикува нов доклад със заглавие „Проект Атом”: определяне на ядрената стратегия и структуратана ядрените сили на САЩ за 2025-2050 година”. Един от авторите на доклада Кларк Мърдок счита, че САЩ е необходимо да създадат ново тактическо ядрено оръжие.

Слугинята

/Поглед.инфо/ С падането на Берлинската стена и края на комунизма САЩ започват да говорят за „нов световен ред” и да теоретизират около понятието „империя на свободата”. Но, както казва Жак Атали, тази „свобода” е преди всичко свободата, която позволява на американските компании да развиват бизнеса си.

Симптом на умирането

/Поглед.инфо/ Някой в тази държава дава ли си сметка за това какво каза онзи ден министърът на отбраната Николай Ненчев по повод инцидента в Анево?! Той каза следното: „Днес се срещнах с американската посланичка. Става въпрос за частна американска фирма, която има отношения с тяхното МО. Тя е правила изпитания...” и т.н.

Хабим страшно много енергия в това разделение

/Поглед.инфо/ Интервю на Калина Андролова с Негово Величество Симеон II Сакскобургготски

Най-слабият сред слабите

/Поглед.инфо/ Всъщност няма никакво значение коя партия е на власт в България, тъй като чуждата агентура стрателно се грижи за това няколко министерства да са под пряк контрол. Във Външно министерство бяхме свидетели как Младенов свиква тук сирийската опозиция, как Вигенин посещава Украйна за да подкрепи майданския преврат, как Даниел Митов празнува на 9 май деня на Европа,без да спомене за някаква война и нечия победа.

Изтърбушеното образование

/Поглед.инфо/ Всеки европеец, отивайки в Турция, няма как да не се чувства особено и различно. Ако идваш от Швейцария, Великобритания или от Австрия, Истанбул ще ти се стори твърде шумен, твърде мръсен, твърде разнообразен и претрупан, не особено подреден, даже хаотичен, с много тежък автомобилен трафик по улиците и какво ли още не. Всеки европеец може да открие страшно много несъвършенства в Турция и да обясни защо Турция не може да бъде член на ЕС – права на гражданите, цензура, авторитарни нагласи на властта, корупция, съдебна система,проблеми съссвободата, със сигурносттаи пр. Но както и да злорадстваме ние българите относно Турция, има няколко безспорни факта в тази страна, които забиват нашата държава от ЕС в земята и ни отнемат всякакво право да раздаваме каквито и да било оценки за Турция.

Убийства и еластичното им извинение

/Поглед.инфо/ Македония стана поредната жертва на специалистите по организиране на държавни преврати и поставянето на марионетни правителства. След типични майдански трикове опозицията в Македония вече събира хора под лозунгите за оставка на правителството и както е заложено в правилата за „цветните революции” – американският посланик изразява подкрепа за „мирните демонстранти”(в случая Джес Бейли в Македония).

70 години от победата!

/Поглед.инфо/ Винаги се усмихва човек, когато чуе за трагикомичната сцена при подписването на капитулацията на Германия. В специално подготвената зала в Щабквартирата на Червената армия в Карлсхорст, Берлин, украсена с държавните флагове на страните победителки, се събират представителите на върховното командване на съюзниците, както и журналисти.
Още статии от автора:

Времето в момента

София

Ясно
Температура в момента: 25°C
Усеща се като: NA°C
Вятър: 4 км/ч от Variable

Варна

Незначителна Облачност
Температура в момента: 26.3°C
Усеща се като: NA°C
Вятър: 9.3 км/ч от Ю-И
София | Варна | Пловдив | Бургас | Велико Търново | Каварна | Кърджали | Ловеч | в. Мусала | Плевен | Разград | Русе | Сливен | Видин | Враца | Сандански | Кюстендил | Витоша