Колонката на Калина Андролова

Без гръбнак, но и без ум

/Поглед.инфо/ Както казва Хоумър Симпсън от анимационния сериал “Семейство Симпсън”: „Лиса, много е лесно да бъдеш президент, главното е да покажеш на армията накъде да стреля”. Да не говорим, че колата на Хоумър е направена от „рециклирани съветски танкове”. В този смисъл президентът на България Росен Плевнелиев сюжетно много точно отговаря на анимационната представа за президент на една държава. Той непрекъснато обяснява не само на българската армия (която не съществува), но и на съвкупната армия на НАТО (нещо като кабинетна формация) накъде трябва да стрелят.

За дебилните пърформънси на солидарност. И за някои други детайли

/Поглед.инфо/ Ужасяващо е това да се опитваш да трансформираш гнева на хората от смъртта, терора, лъжата и сбърканите политики в дебилни пърформънси на солидарност. Париж вече веднъж преживя смъртта като пърформънс…Je suis Charlie.

Терорът е очакван

/Поглед.инфо/ Франция обяви извънредно положение заради серия от няколко атентата в Париж, които отнеха живота на повече от 150 човека. Атаките са координирани и се случиха в няколко различни точки на френската столица. Явно че френските служби са проспали подготовката на такава множествена координация за терористични удари. Ислямска държава пое отговорността за терора в Париж, но наименованието на терористичната организация няма значение, дали е Ал-Кайда, Ислямска държава или някой друг.

Подмяната на позора и морала

/Поглед.инфо/ Всички обичаме да се възхищаваме колко подредено и удобно е в Швейцария. Как са си направили спокойна и богата държава, която старателно пазят от всички сътресения. Нека обаче да припомня, че на последните парламентарни избори в Швейцария победи Швейцарската народна партия, която е открит противник на мигрантите, както и на влизането на страната в ЕС. Партията спечели с резултат, който е най-добрият за последните 100 години. Може би защото цялата кампания на тази партия премина под лозунгите за ожесточаване на мерките срещу мигрантите.

Интелигентност или вероломство?

/Поглед.инфо/ Израелският вестник Israel Hayom написа преди време по повод плавното разширяване на бежанския поток, че всъщност се случва едно „тихо ислямско завоевание” на Европа. Текстът беше публикуван много преди началото на масовото преселение и проницателно описваше начина, по който Европа ще потъне, буквално, в културно-религиозната прегръдка на неевропейците и ще се промени.

Как всемогъществото се дезорганизира

/Поглед.инфо/ Съобразно земните закономерности, когато някой стигне върха, той няма накъде другаде да се движи, освен да започне да слиза надолу. Това правило важи, както за отделните човеци, така и за съвкупните субекти, корпорации, държави, цивилизации и пр. Ето защо постепенно наблюдаваме едно напълно естествено и закономерно прахосване на американската мощ, както и разпадане на съзидателните и конструктивни сили на САЩ до степен такава, че Америка да загуби: 1. Демократичното си лице. 2. Способността си за разумна и предсказуема външна политика.

Кой ни дава информацията?

/Поглед.инфо/ Винаги е било ясно, но сега стана още по-ясно КОЙ ни дава информацията и захранва световните и малките медийни канали. Понеже войните са форсмажорно обстоятелство, информационното напъване е много голямо, стават грешки и лъсват конструкциите на информационния тоталитаризъм, в който ни е потопила държавата, която настоява да бъде възприемана като световен властелин.

Зона за безопасност ли?

/Поглед.инфо/ Всички много внимателно прочетохме писмото на турския премиер Ахмет Давутоглу до българския премиер Бойко Борисов. Абсолютно недопустимо е от гледна точка на дипломатическата култура подобно писмо да бъде препечатано във вестниците. А също и разнасяно из Брюксел. Няма чужд дипломат у нас, който да не е шокиран от тази постъпка.

Опорният лост за бъдещия терор

/Поглед.инфо/ Когато бедни хора бягат от война, те се придвижват до най-близката граница и търсят спасение от смъртта. Тези хора, обаче, които пътуват днес из Европа с табели, че искат да живеят в най-богатата европейска страна Германия, не бягат от война. Те просто се преселват и търсят по-удобен начин на живот. Разрази се истерична пропаганда на мелодраматични чувства към бежанците, добре изработена в лабораториите на специалистите по медийно облъчване и формиране на обществено мнение. Безброй НПО-та, финансирани от САЩ, се заеха да организират шествия в подкрепа на „бежанците”.

ХАОСЪТ не е СЛЕДСТВИЕ, хаосът е ЦЕЛ

/Поглед.инфо/ Когато става дума за Втората световна война, винаги поствоенният свят се е озадачавал как германиците тогава не са разбирали военните престъпления на нацисткия режим, концлагерите, странните екстремни решения на Хитлер и пр. Всички ние се питаме защо толкова много обикновени хора, замесени в тези решения, свързани с огромен брой човешки смърти, не са осъзнавали, че това са престъпления.
Още статии от автора:

Времето в момента

София

Значителна Облачност
Температура в момента: 7°C
Усеща се като: 6°C
Вятър: 6 км/ч от ENE

Варна

Значителна Облачност
Температура в момента: 6.8°C
Усеща се като: 7°C
Вятър: 3.2 км/ч от З-ЮЗ
София | Варна | Пловдив | Бургас | Велико Търново | Каварна | Кърджали | Ловеч | в. Мусала | Плевен | Разград | Русе | Сливен | Видин | Враца | Сандански | Кюстендил | Витоша