Влез с твоя Facebook акаунт
Забравена парола | Регистрация

Колонката на Калина Андролова

Калина Андролова, политически анализатор в предаването "Деконструкция" на БНР, публицист, бивш главен редактор на L'Europeo и настоящ главен редактор на списание a-specto

Ще ни помагат да просперираме. Както през 90-те.

/Поглед.инфо/ САЩ се ангажират България да стане силна и суверенна държава, цитират българските медии думите на Джон Кери.Покрай посещението на Джон Кери в България отново започнаха да се говорят пълни глупости от телевизионните екрани – политици, журналисти и общественици се надпреварват да обясняват колко важна и знакова е тази високопоставена визита за България. Как ще се създаде работна група, как американски експерти ще ни помагат да си оправим икономиката, енергетиката, зависимостите от Русия, застрашената ни сигурност и пр. Политическите лакеи решават, че господарите ще се погрижат за нас, тъй като сме били самооотвержени и послушни през изминалия политически сезон. (И сме прекъснали проекта „Южен поток” навреме).

Какъв шок! „Демократите” изведнъж станаха терористи!

/Поглед.инфо/ „Каква е тази свобода на словото, за която международни и български медии говорят след атентата в Париж?! Свобода на словото и преди атентата нямаше, и след атентата няма да има!” – написа мой приятел във фейсбук. Радва ме това, че има хора, които проумяват, че „свободата на словото” е доста изкривено понятие.

Зомбирани пазари

/Поглед.инфо/ След като потули истината за сваления малайзийски самолет, въпреки огромната човешка трагедия, днес Украйна, чувствайки се защитена от своите западни освободители (или окупатори, зависи от гледната точка), продължава да се държистранно. Смотолява нещо и мълчи относно авариите, които произвежда в своите атомни централи, а, както виждаме, те не са голяма рядкост и са придружени с утечки на радиация.

Предстои война. Регионална.

/Поглед.инфо/ Изминалата година беше бурна и разломна. Събитията през 2014-а най-после нескромно извадиха на показ истинската, дълбока, генерална и цивилизационна конфликтност между САЩ и Русия. Не казвам между западния полюс (или атлантическия полюс) и Русия, а казвам именно между САЩ и Русия.

Турция – основен енергиен играч

/Поглед.инфо/ Научният сътрудник и директор на отдел „Анализи” Андрес Ортега от Кралския институт „Елкано” в Испания подчертава, че напоследък у САЩ и ЕС са налице сериозни опасения относно Турция заради по-тесните й отношения с Русия. Има и съмнения, че Турция може много ефективно да подкопае влиянието на санкциите на Запада срещу Москва, тъй като Русия е най-големият търговски партньор на Анкара след Германия.

Путин просто повиши ролята на Турция

/Поглед.инфо/ „Отказът от строителството на „Южен поток” ще укрепи енергийната сигурност на Европа” - коментира помощникът на президента Барак Обама, експертът му по национална сигурност Сюзан Райс. Тя добавя още, че международните санкции създават проблеми на руската икономика и МВФ дава неутешителни прогнози за бъдещето.

Войната за енергийния пазар на Европа

/Поглед.инфо/ Не е лошо да се знае, че между двата най-остри конфликта в света – Украйна и Сирия (респ. изобретението„Ислямска държава”) – има много тясна връзка. И тя е следната. Стратегическата цел на конфликта в Украйна, както и на този в Сирия, е контрол над енергийните маршрути към злополучния Европейски съюз. И в двата случая прицелът е Русия, която трябва да бъде изтласкана от енергийния пазар на Европа.

Кабинетът на отвращението. И рекетът върху Борисов

/Поглед.инфо/ Изобщо не му се правеше кабинет на Бойко Борисов с реформаторите, и всички станахме свидетели на това как беше притиснат да преглътне отвращанието си от хората, които най-яростно го плюеха през последните 5-6 години.

Инцестофобите да се наказват яко!!!

/Поглед.инфо/ Знанието за свободитев постмодерното ни глобализирано и демократизирано общество е тотално подменено. Непрекъснато ни се натрапва нуждата от сексуална свобода или например свободата да си фрик, като ценност на ценностите. Това обаче е поведенческа свобода, която е организирана в общата клетка на „демократизирания политически затвор”. Тоест става дума за едни измамни свободи. Можеш да си купиш каквото искаш, има свобода на консумацията, но е хубаво да мислиш каквото трябва, налице е една несвобода на разбиранията.

Този е възмутителен. Бой по Орбан!

/Поглед.инфо/ Съединените щати най-после започнаха открита война с унгарския премиер Виктор Орбан. Отдавна Вашингтон отправяше предупреждения към действията и политиките на Орбан, но този път непокорният унгарски премиер преля чашата на търпението. Той обвинява чуждестранните енергийни доставчици, че „отнасят милиарди форинти у дома печалби”, посредством организирани действия срещу унгарските семейства. Тоест, че печелят от високите сметки за ток, които унгарското население плаща.
Още статии от автора:

Времето в момента

София

Променлива Облачност
Температура в момента: 2°C
Усеща се като: -4°C
Вятър: 32 км/ч от East

Варна

Значителна Облачност
Температура в момента: 5.3°C
Усеща се като: 5°C
Вятър: 3.7 км/ч от С-И
София | Варна | Пловдив | Бургас | Велико Търново | Каварна | Кърджали | Ловеч | в. Мусала | Плевен | Разград | Русе | Сливен | Видин | Враца | Сандански | Кюстендил | Витоша